Je plant een roadtrip: je gaat met je beste vrienden, met je partner of misschien wel alleen lekker de Europese wegen onveilig maken. De vrijheid die je ervaart tijdens een roadtrip is geweldig: je kunt gaan en staan waar je wilt en bent flexibel genoeg om last-minute de route aan te passen. Bij het voorbereiden van een roadtrip komt er echter meer kijken dan in de auto stappen en vertrekken. TreeGo geeft je daarom enkele handige tips.

Route plannen

Er zijn veel mooie plekken in Europa: waar moet je naartoe?! Spanje, Italië of toch Frankrijk? Het is natuurlijk ook een optie om bewust geen route te plannen en onderweg maar te zien waar je strandt. Toch raden we aan om vooraf enkele plaatsen te bepalen waar je sowieso langs komt tijdens je roadtrip, zodat je altijd een back-up hebt als je niet weet waar je naartoe wilt. Ook voor familieleden en vrienden is het fijn om te weten waar je je bevindt, bijvoorbeeld wanneer jouw smartphone onderweg leegraakt! Pak daarom Google Maps erbij (of lekker ouderwets: een papieren kaart) en stippel een mooie route uit.

Je hebt er misschien niet bij stilgestaan, maar wat dacht je van één of meerdere overnachting(en) in een boomhut? Neem eens een kijkje op onze pagina met bestemmingen, waar je bijzondere boomhutten vindt waar je kunt overnachten. Het is je geld dubbel en dwars waard!

Auto voorbereiden

Je beste vriend tijdens een roadtrip is natuurlijk je auto. Zorg daarom dat je auto goed voorbereid is op een roadtrip, zodat je onderweg niet langs de weg komt te staan.

Je auto voorbereiden

Kijk een paar dagen voor vertrek of je banden goed zijn en controleer het oliepeil. Is je auto al wat ouder en heeft hij veel kilometers op de teller staan? Dan is het wellicht verstandig om langs de garage te gaan en een kleine controle uit te laten voeren, om te zien of je auto klaar is voor een roadtrip. Neem je veel bagage mee? Zorg dan voor een goede dakdrager, bijvoorbeeld van Yakima.

Heb je een huurauto geregeld? Check dan vooraf goed de papieren en loop een rondje om de auto, om te zien of er eventuele beschadigingen zijn. Hiermee voorkom je dat je achteraf moet discussiëren over eventuele bijkomende kosten.

Onderweg

Let onderweg altijd op je brandstofpeil. Je wilt niet langs de weg komen te staan omdat je geen diesel of benzine in je tank hebt. Wacht ook niet tot het laatste moment met tanken. Soms zijn er wegen waar je lange tijd geen een tankstation tegenkomt. Je kunt beter stoppen bij een tankstation als je nog ongeveer 1/4e tank vol hebt; zo weet je zeker dat je nooit zonder brandstof komt te zitten.

In het buitenland rijd je al gauw door de bergen. Iets wat we in Nederland niet hebben. Het is daarom goed om de onderstaande tips te lezen over het rijden door de bergen:

  • In de bergen moet je toeren draaien. Natuurlijk, in de vijfde versnelling 80 km/h rijden is zuinig. In het vlakke Nederland kan dat ook, maar in de bergen is dat niet verstandig. Bij een te hoge versnelling wordt je motor te zwaar belast en kan hij oververhit raken. Tip: als je het gas intrapt, moet de auto kunnen versnellen. Versnelt hij niet? Dan moet je terugschakelen!
  • Als je de berg afrijdt, laat het afremmen dan zo veel mogelijk over aan de motor. Zo bescherm je je remmen zo veel mogelijk. Als je veel moet bijremmen, dan worden je remmen roodgloeiend en kunnen ze remkracht verliezen.

Eten en drinken

Tijdens een roadtrip kun je zelf bepalen waar en wanneer je even stopt om een pauze te houden. Houd er wel rekening mee dat je niet overal eten en drinken kunt kopen. Het is daarom handig om altijd wat flesjes water of drinken in de auto te hebben en enkele koekjes of repen mee te nemen.

Relax en geniet!

Een roadtrip is bedoeld om lekker te genieten en te ontspannen. Vergeet dat dan ook niet te doen 😊 Plan genoeg rustmomenten in en rijd niet te veel in één dag. 200 tot 300 kilometer per dag is prima voor een roadtrip.

TreeGo boomhut overnachtingen

Ben je nog op zoek naar een originele vakantiebestemming? Bekijk dan alle boomhutovernachtingen van TreeGo. Wij wensen je in ieder geval alvast een supervakantie! Vragen over de boomhutten? Stel ze gerust via de chat of mail.