Meer dan 200.000 bomen geplant!

Op woensdag 14 maart was het nationale boomfeestdag in Nederland! Gemeenten door heel Nederland besloten om de handen uit de mouwen te steken en samen met de lokale buurt nieuwe bomen te planten. Bomen en TreeGo zijn natuurlijk een ideale combinatie, want zonder boom geen boomhut! Benieuwd naar hoe het nou allemaal ging dit jaar? Lees dan snel verder.

Wat is nationale boomfeestdag?


De feestdag is in het leven geroepen om ons eraan te herinneren hoe belangrijk het bos nou eigenlijk is. Op deze dag worden door heel Nederland nieuwe bomen geplant. Kinderen worden vaak betrokken bij deze feestdag omdat zij symbool staan voor een schonere nieuwe wereld. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd rond het planten van deze bomen die leuk zijn voor deze kinderen

Nationale boomfeestdag 2018


“Maak het buiten beter!” was het thema van de 62ste editie van de nationale boomfeestdag in 2018. De verschillende klimaatdoelen binnen Nederland stonden dit jaar centraal. De nationale aftrap werd gedaan in het Groningse gemeente Oldambt. Verschillende Nederlandse beroemdheden waren aanwezig bij de start van het evenement. Albert Verlinde was aangewezen als voorzitter van de feestdag en prinses Irene was uitgenodigd om als eregast de eerste boom te planten. Daarnaast werd er een groot debat georganiseerd om het belang van het milieu onder de aandacht te brengen. In totaal hebben meer dan 100.000 kinderen meegedaan aan de editie in 2018 en zijn er meer dan 200.000 bomen geplant in 290 gemeenten! Deze dag is dus meer dan geslaagd.

kinderen boomfeestdag

Bomen en TreeGo


Zonder boom geen boomhut. TreeGo vindt het daarom ook belangrijk om te investeren in een groen milieu. De meeste boomhutten en watervilla’s zijn dan ook zo gebouwd dat de accommodaties in harmonie zijn met de omliggende natuur. Daarnaast zijn de boomhutten op een duurzame wijze gebouwd en zijn er verschillende duurzame materialen gebruikt voor de bouw van deze accommodaties. Boomhut L’Aventurièr is een voorbeeld van zo’n ecologische boomhut. Ideaal voor een duurzame vakantie!