De zonnigste plaats van Frankrijk in de meivakantie

Frankrijk staat bekend om haar vele zonuren en het lekkere weer. Lange zomeravonden zijn niet vreemd in het Zuid-Europese land. Maar naast de zomerperiode is Frankrijk ook zeer geschikt als bestemming tijdens de meivakantie. Maar waar heb je de beste kans op goed weer? En, niet geheel onbelangrijk, de meeste zon?

Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon is een gebied in het zuiden van Frankrijk. Verschillende grote steden als Lyon en Marseille vallen binnen dit gebied. Binnen Languedoc-Roussillon ligt het departement Gard. In de maanden mei en juni heeft het gebied gemiddeld de meeste zonuren van heel Frankrijk! Jaarlijks ontvangt het gebied 2816 zonuren. Niet verkeerd, zeker als het aantal vergeleken wordt met het aantal zonuren in de Bilt (1997). Dit maakt het gebied ideaal als vakantiebestemming tijdens de meivakantie. Ontsnappen aan het wisselvallige weer in Nederland is dus mogelijk! 

Frankrijk mei

Naast het aantal zonuren is de gemiddelde temperatuur in Languedoc-Roussillon uiterst zacht te noemen. Met een gemiddelde temperatuur van 20 graden in mei is het zomerse gevoel al dichterbij dan je denkt. TreeGo heeft voor het vroege zomergevoel dan ook meerdere boomhutten beschikbaar in het gebied. De boomhutten in Languedoc-Roussillon zijn te vinden op de pagina “boomhutten Languedoc".

Zonnigste plekken in Frankrijk

Languedoc-Roussillon is niet de enige zonnige plek in Frankrijk. Er zijn meer dan genoeg andere locaties voor u beschikbaar, waar de kans op veel zonuren erg hoog is! Wat dacht u van de Provence, of het zuidelijk deel van Corsica? Beide gebieden hebben gemiddeld meer dan 2200 jaarlijkse zonuren. Ideaal voor een overheerlijke zonvakantie in de zomer. Meer weten over de zonuren in Frankrijk? Kijk dan op www.frankrijk.nl

Zonuren Frankrijk strand