Frankrijk kent veel mooie en bijzondere plekken. Het land zit vol met idyllische dorpjes, unieke natuurverschijnselen en overheerlijk eten. Maar waar moet je precies beginnen? TreeGo heeft voor jou de vijf leukste steden van Frankrijk op een rijtje gezet. Niet alleen de boomhutten zijn een bezoekje waard!

1: Toulouse

Toulouse is één van de grootste steden van Frankrijk. De stad kent ongeveer 450.000 inwoners. Toch is Toulouse niet heel bekend bij toeristen. Wij snappen eigenlijk niet zo goed waarom! De stad kent schitterende plekken die een bezoekje waard zijn. De Pont Neuf en kathedraal St. Etienne zijn voorbeelden van plaatsen die bezocht kunnen worden in de stad. Toulouse is gelegen in Zuid-Frankrijk, dus het weer is in ieder geval beter dan in Nederland.

2: Marseille

De stad, gesticht door de Grieken, is gelegen in het zuiden van Frankrijk. Marseille is een echte havenstad en staat bomvol met unieke gebouwen die gelinkt kunnen worden aan historische gebeurtenissen uit het verleden. Maar verkijk je niet op deze historische stad, want Marseille bruist! Geniet van leuke cafés, theaters, bioscopen en clubs, of kies ervoor om te genieten van het heerlijke weer op het strand. Ideaal om te combineren met een boomhutovernachting.

3: Avignon

Avignon is een middelgrote stad in het zuiden van Frankrijk in de omgeving van de Provence. De stad heeft, net zoals bij veel Franse steden, een historisch verleden. Als je de stad gaat bezoeken, neem dan zeker een kijkje bij het pausenpaleis! Avignon kan kort omschreven worden: culinair, cultureel en historisch!

4: Nice

Nice kan gezien worden als een echte strandlocatie. Het is er vaak lekker weer, ligt aan het azuurblauwe water van de Côte d’Azur en is goed bereikbaar met het vliegtuig. Maar niet alleen het strandgebied maakt het de moeite waard om een kijkje te nemen in Nice. De binnenstad van de Zuid-Franse stad is prachtig. Slenter door de autovrije straatjes en geniet van de vele terrasjes die de stad kent. Deze stad past perfect bij een luxe overnachting in een boomhut.

Nice

 

5 : Montpellier

Montpellier kan gezien worden als de Franse versie van “the city that never sleeps”. Het is een echte studentenstad met veel leuke uitgaansgelegenheden. Naast het uitgaan zijn er gelukkig ook meer dan genoeg activiteiten te ondernemen die zich overdag afspelen. Breng een bezoekje aan het Aqueduc de Saint-Clément of de eigen Arc D’Triomphe van de stad. Zeker de moeite waard!

Uniek overnachten bij de leukste steden

TreeGo.nl biedt unieke boomhutovernachtingen aan bij deze prachtige Franse steden. Verschillende boomhutten zijn beschikbaar in de omgeving van de Provence. Bekijk alle boomhutten in de omgeving op de pagina boomhutten Provence.